Piet van den Berg, Keurslager

Missie Keurslager Piet van den Berg

Het is onze missie de consument van een eerlijk en mooi stuk vlees te voorzien voor elke gelegenheid. Kwaliteit is waar we voor staan en wij zullen ten allen tijde ons best doen dit voor u voor elkaar te krijgen. Want onze visie is: laat al het vlees dat gegeten wordt, mooi en eerlijk vlees zijn.

Geschiedenis

De huidige Keurslager Piet van den Berg is opgericht in 1957 en ooit begonnen als Slagerij vd Berg. Gé en Rita van den Berg hebben toen de kans gekregen om een bestaande slagerij over te nemen in de Choorstraat te Monster. Zij hebben hier jaren met plezier gewerkt en na een aantal verbouwingen heeft zoon Piet samen met zijn vrouw Lucy de zaak overgenomen in 1983 . In die tijd veranderde er al veel en was het in 1990 tijd voor de volgende verbouwing. Het straatbeeld veranderde en zo ook de locatie van de winkel. In 1999 werd er gekozen voor een vestiging wat meer in het centrum, De Molenbrink. Hier is 16 jaar gewerkt met veel plezier en heeft de slagerij de overgang gemaakt van Speciaalslagerij naar Keurslagerij. Dit houdt in dat er ondersteuning wordt gegeven, zowel winkeltechnisch als administratief. Uiteindelijk een slimme zet gebleken door de positieve ervaringen van zowel onze kant als die van de klant. In 2012 kwam zoon Perry in de zaak. Na een aantal jaar bij collega's de beginselen van het vak te hebben geleerd en z'n diploma's te hebben gehaald werd het tijd terug naar Monster te komen. Waar het familiebedrijf in 2015 besloot dat het tijd was voor een nieuwe stap. Dit was het jaar dat we zijn verhuisd naar het huidige pand aan de Molenstraat. In dit zeer moderne pand wordt er gewerkt aan (h)eerlijke ambachtelijke producten waarbij klantvriendelijkheid en kwaliteit het hoogst in het vaandel staan.

Assortiment

Ons assortiment is in de loop van de tijd heel erg veranderd. Waar we begonnen met een slavink en een hamburger hebben we nu bijvoorbeeld wel 40 soorten panklare producten. Op een klein aantal artikelen na wordt alles zelf geproduceerd. Van rundervink tot kip moutardini, overal wordt met passie aan gewerkt. Vanaf de tijd in de Molenbrink is er ook het maaltijden assortiment bijgekomen, dat is inmiddels uitgebreid naar een presentatie van 27 soorten. Naast deze 27 soorten hebben we ook nog een flink aantal wissel gerechten wat we door de jaren heen gebruiken. Vanaf de periode aan de Molenstraat is ook de BBQ afdeling groter geworden. De traditionele spiesen en lapjes hebben een eigen toonbank gekregen en daarnaast zijn we voor de liefhebbers van ‘low and slow’ en de ‘grillmasters’ grote stukken vlees gaan verkopen. Van Rib-eye tot Black Angus Chuck en van Beer can Chicken tot Tomahawk. Dit alles wordt steeds meer gebruikt door de hobbyist en met een goed advies van Keurslager van den Berg wordt het gegarandeerd een succes.

Piet van den Berg, Keurslager

Molenstraat 20-22
2681BS Monster
0174213313

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 15:30
zondag Gesloten