Piet van den Berg, Keurslager

Gildehoen Kip - Bewust Beter!‚Äč

De Gildehoen Kippen groeien op bij een normaal dag en nachtritme en in een ruime leefruimte. In een schuur waar normaal gesproken ca. 37.000 kippen worden gehouden, leven nu 17.000 tot 22.000 kippen.

 

De kippen krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor 70 procent uit granen bestaat. Tijdens de controle rondes wordt er extra graan gestrooid om het scharrelen te stimuleren. Balen stro zorgen voor extra afleiding. De dieren hebben 24 uur per dag water en voer tot hun beschikking.

 

Sterke kippen krijg je niet zomaar. De Gildehoen Kippen zijn dan ook afkomstig van het Hubbard-ras en hebben sterke genen. Door de kippen meer tijd en leefruimte te geven om op te groeien, zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. Dit levert vitale, sterke, gezonde kippen op.

Antibiotica vrij

Een belangrijk onderdeel van dit concept is het reduceren van het antibiotica gebruik tot nul. De kippen krijgen niet preventief antibiotica toegediend, maar alleen op het moment dat ze ziek worden en het echt nodig hebben. Immers, als mensen ziek worden, worden ook medicijnen gebruikt om ze beter te maken.

Het verschil met de reguliere kippen is dat men een periode van minimaal zes weken tussen het toedienen van de antibiotica en de daadwerkelijke slacht laat zitten, om er zeker van te zijn dat de kip antibiotica-vrij is. Mocht deze periode niet haalbaar zijn, dan gaan de kippen het reguliere traject in.

De ouderwetse smaak van weleer

Het natuurlijke ritme waarin de kippen opgroeien, het plantaardige voedsel dat ze krijgen en het niet preventief toedoenen van antibiotica, maakt dat de Gildehoen Kip naar echte kip smaakt.

Wij zijn er dan ook trots op om dit product te kunnen aanbieden!

Assortiment en prijzen

Wij bieden op dit moment:

  • Hele kippen (€ 7,50 p.kg.)
  • Kippepoten (€ 8,95 p.kg.)
  • Kipfilets (€ 1,85 p. 100gr.)

Wij hebben een divers assortiment aan diepvries vlugklaar producten.

Omdat het nog een relatief nieuw concept is, kunnen wij niet op dezelfde schaal producten aanbieden zoals dit bij onze reguliere kipproducten het geval is.

Wel kunnen wij e.e.a. op  bestelling voor u verwerken (gesneden kipstukjes, shoarma etc.).

Kom langs en overtuig uzelf!

Menu suggestie:

Hele kip met citroen Voor 2 personen

  • 1 hele kip
  • 1 citroen
  • verse rozemarijn
  • olijfolie
  • peper
  • zeezout
  • knoflook

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de citroen en stop de twee helften met een takje rozemarijn in de kip. Bestrijk de kip met olijfolie en zet hem in de oven. Breng na een half uur de oventemperatuur terug naar 160 graden en laat de kip nog 1 tot 1,5 uur grillen. Maak een mengsel van olijfolie, zeezout, peper en knoflook en bestrijk hiermee de kip vlak voor het einde van de gaartijd.

Piet van den Berg, Keurslager

Molenstraat 20-22
2681BS Monster
0174213313

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 15:30
zondag Gesloten