Piet van den Berg, Keurslager

Twents Rundvlees Vlees Integratie Twente (V.I.T.)

Wij vinden het belangrijk om u een duidelijk en eerlijk verhaal te vertellen over de herkomst van ons vlees. Zodoende dat wijgekozen hebben om samen te werken met V.I.T. Hun missie is: de hele keten in eigen hand.

V.I.T. koopt zelf de runderen in bij de diverse aangesloten fokkerijen en mesten deze in eigen beheer af. Vervolgens worden de runderen - wederom in eigen beheer - geslacht en vervoerd naar de diverse klanten. De keten is echt van begin tot eind in kaart gebracht en dit zorgt ervoor dat wij u kunnen vertellen waar ons rundvlees vandaan komt, en de kwaliteit kunnen garanderen.

Wilt u meer informatie met betrekking tot V.I.T.? Klik dan hier voor de website!

De vijf belangrijkste kenmerken

  1. Rundvlees is een uitstekende bron van eiwitten, omega-3-vetten, B-vitamines en mineralen als ijzer, zink en fosfor.

  2. Rundvlees is één van de magerste vleessoorten. Het bevat weinig intramusculair vet.

  3. Bepaalde delen van het rund hebben een zeer fijne vetdooradering dat zorgt voor een zachte smaak. Dat noemen we gemarmeerd vlees.

  4. Ras, leeftijd en de hoeveelheid bindweefsel in het vlees zijn in belangrijke mate bepalend voor de malsheid ervan.

  5. Rundvlees mag blue (rauw van binnen) gegeten worden. Het bevat geen ziekte-verwekkende bacteriën.

Piet van den Berg, Keurslager

Molenstraat 20-22
2681BS Monster
0174213313

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 15:30
zondag Gesloten